etesia_logo

Etesias åkgräsklippare finns i flera olika storlekar och utföranden. Något som får dem att skilja sig från mängden är sättet på vilket uppsamlingen fungerar. Många konkurrerande maskiner har en smalare kanal med en fläkt där det ofta blir stopp, framförallt vid lövupptagning. I Etesias fall finns det ingen sådan kanal och inte heller en fläkt. Det som genererar den stora sugeffekten är knivarnas rotation och kanalen är så pass stor att det aldrig kan bli stopp i den.

Sugeffekten är riktigt hög och man kan utan problem samla upp löv från marken, oavsett om det är på gräs, asfalt eller grus. Det enda man behöver göra för att samla upp effektivt på de olika underlagen är att justera avståndet mellan knivarna och underlaget. Uppsamlingen är så pass effektiv att vi nästan föredrar att demonstrera den när förhållandena är som sämst, när löven ligger i högar och är regntunga. Då får den som provkör maskinen se vad de verkligen går för.

Vår mest sålda modell är den fyrhjulsdrivna 124:an. Klippbredden är 124 centimeter och den högtippande uppsamlaren låter föraren tömma behållaren rätt ner i exempelvis en släpvagn eller en container. I de fall där framkomligheten är begränsad finns istället den lite mindre Bahian, en modell som utöver det vanliga utförandet även finns med elektrisk drift.