pellenc_logo
Pellenc har sedan ett trettiotal år tillbaka utvecklat batteridrivna trädgårdsredskap med en inriktning mot professionella användare och fördelarna med deras teknik är många.

Med elmotorer slipper man avgaserna helt och det blir dessutom betydligt mindre buller och mindre vibrationer i händerna på den som arbetar med redskapen. Effekten man får ut ligger dessutom i linje med de bästa bensindrivna alternativen. Idag finns det fler än Pellenc som säljer den här typen av lösningar men samtliga konkurrenter använder en teknik som ger 36 Volt. Pellencs teknik är baserad på 44 Volt vilket säkerställer marknadens högsta effekt på redskapen.

Själva batteriet är en liten investering i sig men när man väl har köpt in det behöver man inte längre betala för bränsle. Efter cirka 100 laddningar har man sparat in batteriets kostnad, då man vid det laget hade köpt bensin för samma kostnad, och fabriken garanterar minst 800 stycken fullständiga laddningar innan man kan börja notera en något kortare driftstid.

Med ett stort urval redskap och olika batteristorlekar kan Pellenc erbjuda en helhetslösning för allt från kyrkor och kommuner till entreprenörer och arborister. De smidiga ryggbatterierna placerar den största delen av vikten på höfterna vilket gör att redskapen i sig förblir tämligen lätta. Det spelar ingen roll vilket av batterierna du har skaffat, samtliga redskap fungerar lika bra och med samma effekt. Det som varierar är tiden du kan arbeta på en och samma laddning.