kramerlw_logo_druckf11
Kramer firade 90 år under 2015 och sedan 1957 har de specialiserat sig på att bygga hjullastare. 1987 tog de beslutet att uteslutande använda sig av den fyrhjulsstyrning som idag är något som får Kramers hjullastare att sticka ut från mängden.

5035 golfbana

Smidig, smidigare, Kramer.

Fördelarna med Kramers fyrhjulsstyrning är flera. Dels får maskinen en svängradie som är avsevärt mycket mindre än den hos en midjestyrd lastmaskin och dessutom blir den mer stabil med mycket mindre risk att välta. Stabiliteten kommer sig av att tyngden inte förskjuts i sidled när man svänger, som den gör på en midjestyrd maskin. Har du väl lyft någonting med en Kramer spelar det ingen roll om du kör rakt fram eller gör fullt rattutslag. Stabiliteten är konstant.

Kramers hjullastare är uppdelade i två olika serier, 5-serien och 8-serien. 5-serien är lite enklare i sitt utförande och är överlag den man bör jämföra med konkurrerande hjullastare vad gäller priser och utrustningsnivåer. 8-serien är skräddarsydd för de förare som spenderar mycket tid i sin maskin, eller förare som värdesätter körhastighet, extra komfort och maximalt antal tänkbara funktioner och användningsområden när de väljer sin maskin.

Kramer är marknadsledare inom sitt viktsegment, vilket sträcker sig från dryga 1,5 ton till 8,5 ton. Dessa maskiner lyfter väldigt mycket i förhållande till sin egen vikt och med tanke på att tipplasten är densamma oavsett om man kör rakt fram eller svänger fullt så kan man ofta gå ner ett steg i maskinvikt då man byter från en midjestyrd hjullastare till en Kramer.

Titta närmare på Kramers 5-serie

Titta närmare på Kramers 8-serie